ЯК ПРИВЧИТИ ДІТЕЙ СПАТИ ОКРЕМО ВІД БАТЬКІВ

Опис кейсу: сім’я, яка проживає в безпечному регіоні, зіштовхнулась з проблемою, коли дві доньки (10 і 9 років) відмовляються спати окремо від батьків. Незважаючи на те, що батьки проживають разом, діти наполягають на спільному сні. Кожна донька має власну облаштовану кімнату і батьки намагаються вкладати їх спати окремо, але з рештою діти все одно приходять у спальню до батьків. 

Запит до експерток проєкту: розробити рекомендації для батьків, які допоможуть поступово привчити дітей спати самостійно в окремих кімнатах, не викликаючи при цьому у дітей стрес і дискомфорт. 

Рекомендації для батьків

  1. Запропонуйте дітям спати удвох, але в окремій від батьків кімнаті.
  2. Створіть атмосферу безпеки та комфорту в дитячих кімнатах, обговоріть з дітьми дизайн кімнат, дозвольте їм вибрати колір стін, постелю, іграшки.
  3. Введіть щоденний вечірній ритуал: тепла ванна, читання казки, спокійна музика. Це допоможе дітям налаштуватися на сон і створить відчуття стабільності. Обговоріть з дітьми, що після ритуалу вони йдуть спати у свої кімнати.
  4. Поступово збільшувати час, проведений в окремій кімнаті. Спочатку можна почати з коротких періодів: спочатку 15 хвилин, потім 30 і так далі. Заохочуйте дітей проводити в своїх кімнатах більше часу, граючи, читаючи або просто відпочиваючи.
  5. Система заохочень (обережно). Запропонуйте невеликі подарунки або привілеї за проведені ночі в своїй кімнаті. Однак, не перетворюйте це на змагання
  6. Ввести розклад: дні, коли діти сплять окремо, а коли з батьками.
  7. В часи війни і відключень світла відлучення дітей від батьківського ліжка може бути особливо болісним процесом, тому не поспішайте.
Опублікував(ла) VeLa
Попередній запис
НЕЙРОННІ ЗВ`ЯЗКИ ТА ПРОЖИВАННЯ ВТРАТИ
Наступний запис
ЯК ПІДТРИМАТИ ДРУЖИНУ ТА ДИТИНУ ЗАГИБЛОГО ВІЙСЬКОВОГО
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *