Акція міжнародного єднання «Ми – кругообіг води»

Шановні педагоги!

Запрошуємо Вас разом з вихованцями взяти участь в акції міжнародного єднання «Ми – кругообіг води», що відбудеться в рамках XXІХ відкритого всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі «Земля для нас та для нащадків. Відповідальне споживання заради сталого розвитку». Фестиваль пройде на базі КПНЗ «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» з 17 по 19 квітня 2024 року у місті Кропивницькому.

Акція міжнародного єднання «Ми – кругообіг води» реалізовується в рамках проєкту «Vela» у співпраці з Інститутом травми Леслі (Бостон США). «Ми – кругообіг води» — це метафора, покликана додати нам життєстійкості та нагадати про силу єднання. Ця вправа допомагає продемонструвати природу єдності у світі та силу єднання в громадах. Як кожні окремі краплі води в природі об’єднуються з іншими і утворюють спільну велику криницю, так і окремий внесок кожної людини утворює єдність та сталу силу. Ця вправа покликана нагадати про важливість поваги до нашого спільного середовища проживання та зв’язок між дітьми України та дітьми з усього світу. До участі у заході запрошуються усі діти та молодь віком від 8 до 21 року з різних країн світу.

Участь в акції передбачає виконання вправи «Ми – кругообіг води».

Час виконання: це одногодинна мистецька діяльність. У Вас буде можливість обрати версію вправи відповідно до віку учасників, з якими планується її виконання. Ми маємо два варіанти інструкцій: для молодших дітей (8-12 років) та для підлітків і молоді (13-21 років).

Мета: формувати екологічну культуру мислення у дітей та молоді, просувати ідеї Цілей сталого розвитку щодо відповідального споживання, сприяти формуванню почуття єдності у всьому світі, а також популяризувати відзначення Дня Землі. У центрі уваги цієї активності не є створення найкращого твору мистецтва. Як краплі води в природі, кожен окремий витвір мистецтва буде цінним внеском і разом з іншими утворить велике море єдності та сталої сили. Кожна робота буде унікальною, але усіх нас разом об’єднають спільні цінності.

Матеріали: папір та обладнання для малювання (фломастери, крейди, олівці тощо)

Інструкція (для 812 років):

  1. Подивіться навчальне відео https://youtube.com/playlist?list=PLyQ2eNG-t2ED2v4xRlMD-cxKhAMJyQGqr&si=b_AJHB8j8NEGda-s або перегляньте коротку інформацію «Чи знали ви? Цікаві факти про воду»: https://vela.ocdut.kr.ua/2024/04/15/chy-znaly-vy-czikavi-fakty-pro-vodu/
  2. Ознайомтеся з історією «Пригоди крапельки Капітошки»: https://vela.ocdut.kr.ua/2024/04/15/prygody-krapelky-kapitoshky/ або прослухайте історію у попередньому відео.
  3. Створіть свою «Історію про красу води». Для цього потрібно виконати наступні кроки:
  • Створіть малюнок, який відображає красу води. Уявіть себе окремою крапелькою води, як Капітошка, або частиною спільноти крапельок.
  • Вода – дивовижна стихія. Вона зачаровує своєю таємничістю. Навіть крапля води може стати об’єктом краси. Якби ви були краплиною, як Капітошка, куди б ви пішли? Що б ви робили? Використовуйте свою уяву, щоб створити свій прекрасний образ води. Наприклад, як вода, ви можете подорожувати планетою, полетіти до сонця і підживитися його теплими сонячними променями, а потім перетворитися. Ви також можете піднятися високо до хмар або здійснити прогулянку по веселці, яка з’єднає вас з іншими частинами світу. Вас може підхопити вітер, і ви впадете рясним дощем разом з іншими краплинками, щоб освіжити землю і всі живі організми, що живуть на ній. Ви можете приєднатися до океану або річки. Куди ви підете?
  • Додатковий крок (за бажанням): Подивіться відео про техніки зниження стресу, спробуйте їх і визначте, яка для вас є найкращою : https://youtube.com/playlist?list=PLyQ2eNG-t2ED2v4xRlMD-cxKhAMJyQGqr&si=b_AJHB8j8NEGda-s

 

Інструкція (для 13-21 роки):

  1. Подивіться навчальне відео: https://youtube.com/playlist?list=PLyQ2eNG-t2ED2v4xRlMD-cxKhAMJyQGqr&si=b_AJHB8j8NEGda-s або перегляньте коротку інформацію «Чи знали ви? Цікаві факти про воду»: https://vela.ocdut.kr.ua/2024/04/15/chy-znaly-vy-czikavi-fakty-pro-vodu/
  2. Створіть свою роботу «Я – вода!». Для цього потрібно виконати наступні кроки:
  • Наша особистість складається з того, що ми робимо і у що ми віримо. Для цієї вправи намалюйте краплину води і напишіть на ній слова, або створіть художнє зображення складових вашої ідентичності, які допомагають вам підтримувати ваші ресурси (надія, сила, віра, гумор, доброта і т.п.). Наприклад: яка частина вас має силу великої ріки? Яка частина вашої ідентичності очищає, як дощ? Що з того, у що ви вірите, або з того, що ви зробили, живить вас, як велика склянка води, коли ви відчуваєте спрагу?
  • Додатковий крок (за бажанням): Подивіться відео про техніки зниження стресу, спробуйте їх і визначте, яка для вас є найкращою: https://youtube.com/playlist?list=PLyQ2eNG-t2ED2v4xRlMD-cxKhAMJyQGqr&si=b_AJHB8j8NEGda-s

 

Поясніть дітям, як вони можуть взяти участь у Акції. Скажіть їм, щоб вони сфотографували свою роботу і завантажили фото готової роботи в анкеті за посиланням: https://forms.gle/aFV5CJ7fVhUFcQag7 заповнивши всі пункти електронної форми.

Підсумком участі дітей у Акції буде віртуальна виставка робіт.

Усі учасники Акції отримають сертифікати комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості», керівники – подяки.

Хід акції буде висвітлюватися: на сторінці «Кіровоградський обласний ЦДЮТ» у facebook: https://www.facebook.com/kocdut, на сайті закладу: http://ocdut.kr.ua/ та на сторінці онлайн-події Фестивалю: https://fb.me/e/28dNpwMcM

Додаткова інформація за тел. (0522) 32-15-81

(контактні особи: (050) 589-02-66 – Олексієнко Катерина Вікторівна, завідувачка методичного відділу ЦДЮТ; Гладченко Тетяна Олексіївна, завідувачка відділу народних мистецтв – (095) 139-02-79; Волобуєва Діана Олександрівна, методист – (095) 646-34-41.

 

Опублікував(ла) VeLa
Попередній запис
КАЛЕНДАР ПОДІЙ У КВІТНІ 2024
Наступний запис
The international unity action “We are the water cycle”
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *