НЕЙРОПСИХОЛОГІЯ ВТРАТИ ТА ЖУРБИ

Повний відео-запис зустрічі: https://youtu.be/-XaQWAZYTtg?si=585HtL5ogPbq929D

Презентація: https://docs.google.com/presentation/d/1LbY9TPP7COOJblQfrNp_KqcrzlO2TrNb/edit?usp=drive_link&ouid=118002105671328856145&rtpof=true&sd=true

Доктор Раян розповіла про нейробіологічні основи людських емоцій, пов’язаних з втратою близьких. Вона поєднала знання з нейронауки, психології та інших дисциплін, щоб краще зрозуміти, як наш мозок реагує на смерть, розлучення та інші травматичні події.
Дослідження показали, що горе – це складний процес, який можна розділити на п’ять стадій, про які ми писали раніше.

Коли ми переживаємо втрату, в нашому мозку відбувається ряд змін. Амігдала, яка відповідає за емоції, стає більш активною, що може призвести до почуття страху, гніву та смутку. Гіпокамп, який відповідає за пам’ять, також може мати порушення в роботі, що може ускладнити чітке запам’ятовування деталей події.

Лобова частка мозку, яка відповідає за планування та прийняття рішень, також може працювати некоректно, що може ускладнити людям впоратися з повсякденними завданнями.

Нейронаука горя та втрати дає нам цінні знання про те, як наш мозок реагує на втрату. Ці знання можуть допомогти нам краще зрозуміти процес горя та розробити більш ефективні методи лікування для людей, які переживають втрату. Детальніше ми поговоримо про це під час наступної зустрічі.

Опублікував(ла) VeLa
Попередній запис
СПІВРЕГУЛЮВАННЯ У РОБОТІ З ВТРАТОЮ ТА ЖУРБОЮ
Наступний запис
ЛЕКЦІЯ ВІД АМЕРИКАНСЬКОЇ НУТРІЦІОЛОГИНІ
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *