ЯК ПІДТРИМАТИ ДРУЖИНУ ТА ДИТИНУ ЗАГИБЛОГО ВІЙСЬКОВОГО

Опис кейсу: чоловіки пані Олени, Василь нещодавно пережив страшну втрату – 4 місяці тому загинув його побратим. Вдова побратима, молода жінка, яка вже колись (8 років тому) втратила дитину від лейкемії, тепер знову опинилася в безодні горя. Вона замкнулась у собі, не може знайти в собі сили жити далі і турбуватисяпро свого сина. Василь був безпорадний. Він намагався підтримати вдову, телефонував їй, але бачив, що його слова не долинають до її серця. Їх шестирічний син теж сильно страждає від втрати батька, відмовляється спілкуватися з однолітками і проводити час на вулиці. Вдова і її син не хочуть звертатися до психолога. Вони вже спробували цю допомогу раніше, але вона їм не допомогла. Олена звернулася до нас за порадою. Вона хоче знайти спосіб допомогти вдові побратима чоловіка, зрозуміти з чого почати розмову і як підтримати сім`ю у ситуації втрати.

Поради експерток проєкту:

  • Прямий контакт дружини і вдови може бути складним. Олена не переживала такої ж втрати, і її спроби підтримки можуть бути сприйняті як непорозуміння. У період гострого горя люди часто потребують самотності, щоб осмислити свої почуття.
  • Радимо звернутися вдові до групи взаємодопомоги. Це дає можливість спілкуватися з людьми, які пережили схожі втрати, розуміння і співпереживання, обмін досвідом подолання горя. Можна допомогти з пошуком контактів такої групи. 
  • Важливо підтримка Василя. Важливо, щоб Василь також отримав психологічну допомогу, оскільки його власний досвід втрати може впливати на його здатність підтримувати інших. 

 

Опублікував(ла) VeLa
Попередній запис
ЯК ПРИВЧИТИ ДІТЕЙ СПАТИ ОКРЕМО ВІД БАТЬКІВ
Наступний запис
ЦИКЛ ЖУРБИ КУБЛЕР-РОСС
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *